XRP, ADA és DOGE hírek

thumbs/kripto hírek.jpg

Idén több olyan tényező is van, amely alapján várhatjuk a bitcoin árfolyamának pozitív irányba történő elmozdulását: ilyen például a bitcoin ETF-ek engedélyezése, a BAKKT amely dátuma ugyan már többször csúszott,  de 2019. első féléve meghozhatja számunkra ezeket a pozitív döntéseket és ezzel együtt a trend fordulását is. Az alábbiakban az XRP, ADA és DOGE legfrissebb híreit olvashatjátok:  

XRP:A blockchain alapú fizetési megoldásokat kínáló Ripple bejelentette, hogy újabb 13 pénzintézet csatlakozott a Ripple fizetési rendszerének a RippleNet-nek használatára. A pénzügyi intézmények között van a  Euro Exim Bank, a SendFriend, a JNFX, az FTCS, a Kuwait Bank, a Transpaygo, a BFC Bahrain, a ConnectPay, a GMT, a WorldCom Finance, az Olympia Trust Company, a Pontual / USEND és a Rendimento, melyekkel együtt több mint 200 szerződött partnere van a RippleNet-nek.
A JNFX, a SendFriend, a Transpaygo, az FTCS és az Euro Exim Bank XRP-t fog használni az ügyfél megbízások teljesítésére, ezáltal gyorsabbá és olcsobbá téve a nemzetközi átutalásokat. Mára több mint 40 országban, 6 kontinensen használják a Ripple hálózatát.

ADA:Hová emelkedhet a Cardano árofolyama 2019-ben?  Nos ez több tényezőtől is függ, azonban a kilátások biztatóak. Jelenleg a piac jelentősen bitcoin függő, így ez meghatározza az alapvető irányt. Azonban, ha elindul a piac felfelé az altcoin-ok valószínűleg sokkal nagyobb mértékben és nagyobb ütemben kezdenek emelkedni, mint a bitcoin. Ebben az esetben a Cardano árfolyama újabb csúcsot dönthet,  meghaladva  az eddigi legmagasabb árfolyamát. Egyes külföldi  elemzések szerint az árfolyama 2019-ben elérheti akár az 5 dolláros szintet is. (megjegyzés: ez a jelenlegi árszinthez képest kb. 100-szoros emelkedést jelentene…) A 2017-es nagy emelkedés óta sok minden történt a Cardano háza táján, rengeteg fejlesztésen vannak túl. Egyre több kereskedési platformon elérhető, kereskedhető az ADA. Kifejlesztette saját wallet-jét, amelyet többek között a Trezor hardware eszköz is integrált. A Coinbase listázás hamarosan bekövetkezik, amely bizonyára pozitív hatással lesz az árfolyamra.    

DOGE: Érdekes információ, hogy a Dogecoin-nal bonyolított tranzakciók több mint 95%-a kereskedelmi forgalomból származik (azaz tényleges használatból) nem pedig spekulatív adás-vételből. Ez azt jelenti, hogy igen jelentős tábora van a DOGE-nak és alkalmas az üzleti felhasználásra. Ez a tény várhatóan azt eredményezi, hogy 2019-ben a DOGE árfolyama nagyobb mértékben emelkedhet, mint a többi altocoin árfolyama. 2018-ban is viszonylagos stabilitást mutatott a többi altcoin-hoz képest és ez a stabilitás vezetett oda, hogy egyre többen kezdték el  használni.

A fenti 3 kriptodevizát tartásra, felhalmozásra javasoljuk.