Kriptopiaci hírek: XRP, ADA, DOGE

thumbs/cryptocurrency-3415066_1920.jpg

Átveszi-e a Ripple a SWIFT szerepét?

A SWIFT rendszer saját nyilatkozatuk szerint is még évekre van attól a technológiától, amit a Ripple már most megvalósít. A Ripple rendszere már bizonyított: gyors és olcsó, ráadásul kész van és használható.  A  napokban megrendezett SIBOS konferencia  (évente megrendezésre kerülő banki és pénzügyi konferencia) fő témája a pénzügyi szektor és ezen belül a nemzetközi fizetések, átutalások rendszerének modernizálása és a mai digitális korszakhoz történő felzárkóztatása volt.  A konferencián résztvevő SWIFT és a Ripple munkatársai egyetértettek abban, hogy a Ripple hálózata iránt nő a bankok érdeklődése. A SIBOS nyertese a Ripple lehet, hiszen esélyes, hogy még több bankot sikerül megnyerniük. Mindez a befektetők számára jó hír, hiszen az XRP árfolyamának emelkedése rövid időn belül elindulhat és hamarosan kétszámjegyű árfolyama lehet az XRP-nek, ami pedig  a piaci kapitalizáció jelentős növekedését fogja előidézni. Ez azt is jelenti, hogy év végére az XRP lehet a „number 1” kripto a piacon  és kapitalizációban megelőzheti a  Bitcoin-t.  

Mi drukkolunk, hogy így legyen!

Cardano: ADA

A Coinbase korábban bejelentette, hogy több altcoin-t is listázni kíván köztük a Cardano-t. Mit is jelenthet ez az ADA számára?

Az Ethereum Classic (ETC) árfolyama a bevezetéskor jelentősen emelkedett, hasonló várható az ADA esetében is.  Az ok egyszerű: 20 millió potenciális befektető számára válik azonnal elérhetővé, akik egy része ténylegesen is vásárol, amint megjelenik a kínálatban egy új kripto, mivel elkezdik diverzifikálni a befektetésüket.  A Coinbase –nek szigorú szabályzata van így az általa listázott kriptodevizákat többféle szempontrendszer szerint vizsgálja.  Azok a kriptodevizák, amelyek megfelelnek ezeknek a szempontoknak nagyobb eséllyel válnak széles körben is elfogadottá.

Az ADA az egyik legígéretesebb project jelenleg, amely alapján 2019 egyik nagy várományosa.

Véleményünk:  az ADA  vételen van, jelenlegi árszintje jó beszálló!

DOGE

A kriptovilág egyik érdekes coin-ja, a „vicc coin” . Egyre inkább úgy néz ki azonban, hogy a DOGE sokkal több annál, minthogy „vicc coin”-nak nevezzük.

Jelenleg több mint tíz kereskedési platformon jegyzik és már 5 éve forgalomban van!

Legfrissebb hír a coin-nal kapcsolatban, hogy a SALT, amely digitális eszközök fedezete mellett nyújt hitelt efogadja a DOGE-t fiat hitelek (USD, JPY és GBP) fedezeteként.  Ez tovább növeli a DOGECOIN likviditását.  Jelenlegi  átlagos napi forgalma meghaladja a 11millió dollárt, az árfolyama azonban a jó hírek ellenére  is csökkenő tendenciát mutatott az elmúlt időszakban. Ennek fő oka a Bitcoin dominanciája és árfolyammozgásának hatása az egész kriptopiacra. Érdekes adat viszont, hogy a DOGE éves hozama még így is mintegy 275%

Jelenlegi árfolyama:  0,0038 dollár – érdemes vásárolni és tartani!