Hová tart az XRP?

thumbs/Ripple-Chooses-Cryptocurrency-Exchanges-as-Preferred-Listings-for-XRP-Tokens-696x449.jpg

Minden új technológia számára az egyik legfontosabb és vágyott  cél, hogy fejlett országok gazdasága adoptálja.  Ez azért fontos, mert ez az út vezet oda, hogy a technológiát megismerje és használja a  világ többi része is.  Nos úgy tűnik, hogy a Ripple kedvező fogadtatásra talált Japánban és mint tudjuk Japán a világ harmadik legnagyobb gazdasága és  technológia szempontból vitathatatlanul az egyik legfejlettebb.  A japán pénzügyminisztérium jóváhagyta a MoneyTap-et, amely   a készpénzforgalmat hivatott minimálisra csökkenteni a japán gazdaságban.  A MoneyTap rendszerét, amely valós idejű átutalást valósít meg, az SBI Holdings és a Ripple közös vállalata hívta életre.  Az SBI bejelentette, hogy az XRapid rendszert kívánja használni, az SBI pedig befolyást gyakorol a japán bankszektor mintegy 80%-ára.  Ez pedig azt jelenheti, hogy átállnak  az XRapid szolgáltatás alkalmazására  és ezáltal az XRP-t fogják használni a határon átnyúló fizetésekhez.

Ez azért fontos, mert Japán jelentős volumenű  nemzetközi tranzakciót bonyolít valamint befolyással van a világ pénzintézeteire. Japán Amerika egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere, így  ez a lépés hatással lesz az amerikai bankok gyarkolatára is és valószínűleg széles körben elkezdik használni az XRapid-ot.

Mit jelent ez a befektetők számára?

Természetesen azt,hogy az XRP-t továbbra is érdemes vásárolni és tartani: talán jobban mint valaha.

Mindezek a hírek azt jelentik, hogy az XRP egy több milliárd dolláros piacon dominanciát szerezhet, amely az árfolyamát az egekbe repítheti.

Október 1-jén bejelentette a Ripple, hogy az XRapid rendszer élessé vált.  Erre a bejelentésre  vártak a befeketetők, azonban az árfolyamra ez egyelőre nem gyakorolt jelentős hatást.  Amint egyre több bank kezdi használni a rendszert várhatóan úgy fog emelkedni az XRP árfolyama.  Az XRapid jelentős pénzt takarít meg a bankoknak, ami nem elhanyagolható szempont mint ahogyan az sem, hogy a piaci verseny nyomást gyakorol a piaci szereplőkre így a bankok nem akarnak majd lemaradni egymástól a szolgáltatások színvonalában.

Korábbi cikkeinkben már megírtuk, hogy az első célárunk az XRP esetében a 10 dollár, majd pedig hosszútávon a 100 dolláros érték sem elképzelhetetlen.  Külföldi elemzések, cikkek szerint a befektetők valós célárnak tartják a több mint 500 dolláros árszintet is.

Az XRP mai árfolyama 0,56 dollár (2018.10.02), mindenki kezdjen el számolgatni…. és vásárolni, gyűjteni, tartani az XRP-t.