Bitcoin, a digitális arany (?)

/thumbs/bitcoin-kriptopénz.jpg

AZ ALZA.HU-NÁL BITCOINNAL IS FIZETHETÜNK:

A bitcoint egyre több helyen fogadják el fizetőeszközként, ezen cégek táborához csatlakozott a több mint 55.000 terméket kínáló ALZA.HU. Az 1998-ban alapított cég 2016-ban jelent meg Magyarországon és viszonylag gyorsan az egyik vezető webáruházzá nőtte ki magát. Pár hónapja tették közzé, hogy fizetési módként bitcoint is választhatunk.

ÚJ TÖRVÉNY WYOMING-BAN, AMELY PÉNZKÉNT ISMERI EL A KRIPTODEVIZÁKAT:

Az amerikai Wyoming állam új törvénye a kriptodevizákat jogilag pénzként ismeri el, másrészről lehetővé teszi a bankok számára, hogy kriptopénzek letétkezelői legyenek. A mostani új törvény vélhetően arra fogja inspirálni más államok vezetőit is, hogy megteremtsék a jogi keretet a kriptopénzek számára. A Cardano vezetője ugyanis bejelentette, hogy székhelyét Hong Kong-ból Wyomingba helyezi át.

BITCOIN, A DIGITÁLIS ARANY (?): 

Sokak szerint a bitcoin az aranynál is jobb, mert sokkal inkább alkalmas vagyon tárolására, hiszen egyszerűbb tárolni, könnyebb venni és eladni.  Alistar Milne, a Digital Currency Fund befektetési vezetője már  régóta bízik a bitcoin sikerében és pozitív véleményét továbbra is fenntartja.  A következő árfolyamemelkedést azzal támasztja alá, hogy egyre nagyobb a bitcoin elfogadottsága, továbbá egyre többen ismerik fel, hogy alkalmas vagyon tárolására valamint, ha beüt  a  következő FOMO (Fear Of Missing Out- félelem a kimaradásból) jelenség, az újabb vásárlási kedvet indíthat el, amELY akár az előző 20.000 dolláros csúcs fölé is repítheti az árfolyamot. Több szakértő is osztja Milne véleményét: egy esetleges recesszió esetén a bitcoin komoly alternatíva a befektetők számára. A kripotpénzt ugyanis könnyű kisebb részekre „vágni”, véges mennyisége van, így valódi megoldásként szolgálhat a vagyon tárolására a nemesfémek mellett, vagy helyett.